Wat u kunt vinden in de dansgids

De dansgids is de ‘gouden gids’ voor de internationale dans in Nederland. Hier vindt u onder meer dansgroepen, optreedgroepen, dansdocenten en balorkesten in heel Nederland.

Zoekt u een kinderdansgroep? Zoek dan op ‘kindergroep’ bij ‘zoeken op zoekterm’.

Staat u / uw organisatie nog niet in de dansgids en bent u actief voor de internationale dans in Nederland, door bijvoorbeeld het geven van danslessen, workshops, optredens en het organiseren van buitenlandse reizen voor Nederlandse dansers? Meldt u dan aan via het aanmeldingsformulier.

Bent u onzeker of u of uw organisatie ook voor vermelding in de dansgids in aanmerking komt? Stuur dan voor u het formulier invult een mail met een korte omschrijving van uw activiteiten naar dansgids@danslink.nl.

Uitleg voor zoeken in de dansgids

Hieronder vindt u een korte uitleg over een aantal dingen die handig kunnen zijn om te weten bij het zoeken in de dansgids:

Algemeen

U kunt zoeken op:
  • Categorie;
  • Provincie/Plaatsnaam;
  • Zoekterm.

Deze drie zoekfuncties kunt u combineren of los van elkaar gebruiken. Let er op dat als u een nieuwe zoekopdracht uitvoert, u controleert dat de velden die u niet meer wilt gebruiken leeg zijn. De site onthoud namelijk uw oude zoekopdracht.

Plaatsnaam

Zolang er een plaatsnaam is ingevuld zoekt de site op plaatsnaam, en niet op provincie. Wilt u weer op provincie zoeken en niet meer op plaatsnaam? Wis dan de plaatsnaam in het zoekveld.

Zoekterm

In dit veld kunt u elk woord of een deel van een woord intypen. De site zoekt dan naar woorden binnen de naam, korte omschrijving en uitgebreide omschrijving en toont de zoekresultaten die dit woord(deel) in die velden bevatten.

Zoeken op ‘kindergroep’ is mogelijk: vul dan ‘kindergroep’ in in het veld Zoeken op zoekterm en de site toont alle verenigingen/dansscholen met kindergroepen. U kunt de zoekresultaten verkleinen door daarnaast op Provincie of Plaatsnaam te zoeken.